Hoppa till innehållet

29 sep 2023

Fondwebbinarier för Q2 och Q3 - anmäl dig här!

Varmt välkommen till webbseminarium live med Didner & Gerges portföljförvaltare tisdag 10 oktober & onsdag 11 oktober.

Om första kurvan av börsens 400-meters lopp kantrades av optimism och börsfest så kom verkligheten snabbt ikapp de startande under senare delen av mittpartiet av årets race. Väl där började marknaderna fokusera på makrodata så som inflation och fortsatta räntehöjningar runt om i världsekonomin. Det här bidrog till en skakig och sur börs sista delen på andra kvartalet. Nu kliver vi in i sista kurvan, en period som historiskt brukar vara trevlig för oss börsfantaster. Passa på att lyssna på förvaltarna och hör hur deras bolag har klarat sommarperioden och hur de jobbat med portföljerna för att positionera sig väl inför slutspurten på detta börsår. Under mötet kan du ställa frågor via chatten till förvaltarna. Varje webbinarium varar ca 20-30 minuter. Välj vilka fonder du vill lyssna till och anmäl dig nedan så skickar vi en anslutningslänk. Mötet sker via Teams Live. Om du saknar Teams kan du enkelt ansluta och delta i mötet direkt i din webbläsare.

Didner & Gerge US Small and Microcap

Onsdag 11 oktober kl. 15.00

"Yet another stable period" kan man sammanfatta sommarperioden för vår amerikanska småbolagsfond med. Jessica & Linn har fortsatt på den inslagna vägen ifrån förra året med att lämna index i kölvattnet. Detta till trots att småbolag har haft en tuffare period där mycket utav likviditeten i marknaden har flödat in i stora bolag. Riktigt snyggt tycker vi och även Morningstar som nu belönat fonden med en femte stjärna. Passa på och lyssna live på Jessica och Linn och hör de berätta om sin strategi med fonden. Om inte det är tillräckligt så har de en spännande nyhet att berätta. Det vill ni inte missa, anmälning till webbseminariet finner ni via länken nedan.

Anmäl dig US Small and Microcaps webbseminarium här

Didner & Gerge Småbolag

Onsdag 11 oktober kl. 14.00

Didner & Gerge Småbolag startade det andra kvartalet med en härlig uppgång efter en riktigt fin rapportsäsong där flera av bolagen i portföljen rapporterade riktigt goda resultat. Sommaren och tidiga hösten har, som vi tidigare varit inne på, präglats av makroekonomis oro för AB Sverige vilket inte gynnat småbolagsklimatet. Erik & Kristian har under sommaren och hösten fortsatt att djupdyka i bolagens rapportsiffror och använt svängningarna i marknaden för att stärka upp och positionera portföljen inför kommande år. En svängig marknad kan skapa oro för många men för den långsiktiga förvaltaren skapas oftast fina lägen att fiska upp kvalitativa bolag till billiga priser. Under den här perioden har fonden fått in likviditet från budet på det finska dataspelsbolaget Rovio. Har det investerats i något nytt? För att höra om hur vi har investerat pengarna ifrån Rovio-budet passa på och lyssna live på Erik & Kristian genom att anmäla dig till fondens webbseminarium.

Anmäl dig Småbolags webbseminarium här

Didner & Gerge Aktiefond

Tisdag 10 oktober kl. 11.00

Svenska börsen tuffade på fint i början av sommaren för att sedan raskt vända ner när semestermånaderna började nalkas. Rubrikerna har därefter kantrats av en växande oro för AB Sverige vilket har påverkat aktiemarknaden. För Aktiefonden har det varit en tyngre period efter en smäll i Viaplay som fick agera sänke i portföljen. I den positiva vågskålen är investeringen i Hemnet, som vi gjorde i början av året, som varit en succé. Hemnet har visat sig väldigt motståndskraftigt trots en vikande bostadsmarknad. Det har blivit en naturlig plats att lägga ut sin bostad på vid försäljning och möjligheterna för Hemnet att öka sina annonsintäkter börjar visa sig i aktiekursen. Lyssna live på Per och Simon för att höra mer om strategin med fonden och hur de ser på marknaden framöver genom att anmäla dig till fondens webbseminarium.

Anmäl dig Aktiefondens webbseminarium här

Didner & Gerge Global

Tisdag 10 oktober kl. 10.00

De globala aktiemarknaderna kan under kvartal två och tre summeras med makro-oro samt AI-hausse. Vi har fått stifta bekantskap med ett nytt koncept "Magnificent 7" som har drivit världsindex under mittpartiet av året. Där Nvidia är den nya "skinande leksaken" som alla vill äga för att få exponering mot AI-racet och har en värdering efter det. Henrik & Lars har fortsatt på den inslagna vägen att försöka hitta resilienta bolag till goda värderingar i sina fem kluster. Flera bolag i fonden har fina möjligheter att kapitalisera på AI-racet, bland annat CRM-bolaget Saleceforce samt nytillskottet i portföljen Misumi. Portföljen har under den här perioden fått in tre nytillskott: japanska Misumi, brittiska Spirax-Sarco och amerikanska Pure Storage. Lyssna live på förvaltarna för att höra mer om AI-haussen, de nya innehaven och portföljens utveckling genom att anmäla dig till fondens webbseminarium.

Anmäl dig Globalfondens webbseminarium här

Didner & Gerge Small and Microcap

Tisdag 10 oktober kl. 14.00

I Europa har likviditeten fortsatt flöda in i de större bolagen, som anses vara en "säker hamn" i skakiga tider. Det har gjort att småbolagsfonder med inriktning Europa har stött på patrull. Small & Microcap-fonden är inget undantag. Under perioden har förvaltarna besökt den stora spelmässan Gamescom i Köln. Mässan var välbesökt och förvaltarna kom hem med många intressanta uppslag som diskuteras flitigt på Didner & Gerges kontor. Geografiskt sätt förblir Storbritannien en marknad som förvaltarna gillar då företagsklimatet är likt det svenska och värderingarna fortfarande är aptitliga. Det här summeras till att vi hittar två brittiska bolag i topp i fonden. Cranswick (matproducent) & Gamesworkshop (tillverkar och säljer plastfigurer och modeller till figurspel). Bolagen har lagt bakom sig en uppgång på ca 20% vardera. Lyssna live på Carl & Henrik genom att anmäla dig till fondens webbseminarium via länken nedan.

Anmäl dig Small and Microcaps webbseminarium här  

Se samtliga webbinarier och andra filmer med våra förvaltare på vår Youtube-kanal.