Hoppa till innehållet

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Fem fördelar med att spara regelbundet

 1. Bättre avkastning

  Med ett månadssparande kommer du att köpa fondandelar både när fonden är "billigare" och när den är "dyrare". När kursen går ner får du fler andelar för dina pengar, och vice versa.

 2. Riskspridning

  Du behöver inte försöka avgöra om nuvarande pris är en topp eller en botten. Ditt regelbundna sparande gör att du kommer att köpa på i toppar och dalar.

 3. Ränta på ränta

  Det är inte bara pengarna du sätter in som kan ge avkastning över tid, du kan också få avkastning på din avkastning. Med ränta på ränta-effekten (eller sammansatt ränta) skapas en snöbollseffekt som kan göra stor skillnad på sikt.

 4. Behåller lugnet

  Historien visar att den som varit långsiktig i sitt fondsparande och vågat hålla fast vid sin plan även när marknaden gungat, har haft bäst avkastning i det långa loppet. När det ser som mörkast ut är det ofta det sämsta tillfället att sälja eller stoppa sitt sparande.

 5. Det blir av

  Det sägs att det bästa sparandet är det som blir av. Med ett månadssparande får du ett sparande som sköter sig självt. Det är enkelt att starta och om förutsättningarna skulle förändras kan du enkelt pausa månadssparandet.