Hoppa till innehållet
Läkare utan gränser

Läkare utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Under ett år skickar Läkare Utan Gränser ut cirka 2 500 internationella fältarbetare till cirka 70 länder där de tillsammans med 30 000 lokalt anställda bedriver verksamheten i fält. 1999 tilldelades Läkare Utan Gränser Nobels fredspris.

Team Rynkeby till förmån för Barncancerfonden

Team Rynkeby – God Morgon är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som årligen cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn.

Team Rynkeby grundades inte som ett välgörenhetsprojekt, men när cyklisterna återvände hem efter den första cykelturen år 2002 hade de ett överskott på 38 000 DKK vilka de beslöt att donera till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. Efter den lyckade cykelturen till Paris med många utmaningar, övertalade Knud Vilstrup verksamhetschefen för Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, att återigen investera pengar i projektet. Det blev starten på det existerande välgörenhetsprojektet, där antalet deltagare och sponsorer stadigt växer år efter år. Så gör även donationen till Barncancerfonden.

Didner & Gerge är sponsor sedan flera år.

Övriga samhällsengagemang

Varje anställd hos Didner & Gerge får möjlighet att personligen stödja en idrottsförening eller liknande via sponsring.