Hoppa till innehållet

26 apr 2023

Fondwebbinarier för första kvartalet 2023

Nu kan du se webbinarier från den senaste inspelningen med Didner & Gerges förvaltarteam där de berättar om det mycket svängiga första kvartalet 2023 och hur bolagen i fonderna utvecklades.

Didner & Gerge Small and Microcap

Carl & Henrik har fortsatt sitt idoga arbete under kvartalet och letat efter nya spännande idéer, men ibland är de bästa idéerna "gamla pärlor". Fonden har bland annat ökat på i den gamla trotjänaren Corticeira Amorim, portugisisk korktillverkare, som under kvartalet sett aptitligt prissatt ut givet den stabila tillväxten och efterfrågan som finns på kvalitetsviner. Svenska Paradox har letat sig upp som ett av de största innehaven i fonden efter en mix av köp och fin utveckling under kvartalet. Ny-gamla VD:n Fredrik Wester är tillbaka vid rodret och ser ut att ha styrt tillbaka bolaget till gammalt gott slag. Det tillsammans med många spännande spelsläpp framöver är en cocktail som kan gå en ljus framtid till mötes.

Se webbinariet med Small and Microcap här

Didner & Gerge Småbolag

Fonden har under det händelserika första kvartalet välkomnat flera nya spännande kandidater in i portföljen. Hemnet som även återfinns i "storebror" Aktiefond har klarat Erik & Kristians digra checklista av investeringskriterier och tagit plats i portföljen. Även det spännande bolaget Energy Save, en utvecklare av energieffektiva luft/vatten-värmepumpssystem har fått förtroendet att ta plats i småbolagsfonden. Utöver allt detta har det även hunnits med en hel del bolagsbesök, senast hos portföljbolaget NCAB.

Se webbinariet med Småbolag här

Didner & Gerge Aktiefond

I januari klev Per Johansson in i rollen som ny förvaltare tillsammans med Simon Peterson utav Didner & Gerge Aktiefond. Där och då börjades nya idéer stöta och blötas och det första kvartalet för Aktiefonden kan summeras med följande: portfölj under omstöpning. Det har redan skett ett par större rockader i portföljen, vi har bland annat blivit storägare i Hemnet, fyllt på portföljen med Nordnetaktier samt blickat ut i Norden för att hitta bolag vars affärsmodeller vi inte hittar i Sverige. Några bolag som har fått stiga åt sidan är läkemedelsjätten Astra Zeneca samt vindkraftsutvecklaren OX2.

Se webbinariet med Aktiefonden här

Didner & Gerge Global

Henrik & Lars har använt rörelserna till att göra smärre justeringar i portföljen för att kunna skörda frukterna längre fram. Bland annat har det danska miljö- & energiteknikbolaget Vestas Wind Systems fått lämna efter en trevlig resa, (+70% sedan köp), likviditeten läggs till krigskassan för tillfället medan förvaltarna filar på var den kan sättas i användning här näst. Blir det Japan som sist eller kanske ett nytt europeiskt bolag till portföljen?

Se webbinariet med Global här

Didner & Gerge US Small and Microcap

För våra förvaltare Jessica Eskilsson Frank & Linn Hansson har det varit business as usual, ingen exponering mot krisande nischbanker i USA och fortsatt fokus på bolagen var melodin. Under kvartalet hann förvaltarna även med en resa till Boston för att träffa flera portföljbolag och nya kandidater.

Se webbinariet med US Small and Microcap här

 

Se samtliga webbinarier och andra filmer med våra förvaltare på vår Youtube-kanal.