Den här sidan använder sig av cookies för en bättre användarupplevelse. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Vilka mål har du för ditt sparande? När behöver du använda ditt sparade kapital? Hur mycket kan, bör och vill du spara? Vill du spara lite varje månad eller göra en insättning då och då?

Innan du börjar spara är det bra att reflektera över vilket mål du har med ditt sparande. Aktiefonder passar den som vill spara på lite längre sikt och bygga upp en buffert i form av ett sparkapital. Aktier innebär större risk, men ger också rimliga möjligheter till en bättre avkastning än andra sparalternativ på lång sikt.

Ta för vana att minst en gång per år se över ditt sparande. Har mina förutsättningar förändrats? Kan och bör jag spara mer eller mindre? Kanske lägga upp ett månadssparande? Didner & Gerge är inte rådgivare, men det är generella råd och frågor som var och en bör ställa sig.

Spara i fonder

Att spara i aktiefonder har visat sig vara en mycket bra sparform för den som sparar långsiktigt, men kan vara kortsiktigt prövande eftersom aktiemarknader alltid svänger upp och ner.

Månadsspara

Att spara en fast summa varje månad över en längre tid, är ett bra sätt att bygga upp ett sparkapital. Så här kan du lägga upp ett månadssparande hos oss.

Spara till barn

Många vill lägga upp ett långsiktigt sparande till sina barn eller kanske sina barnbarn. Att välja en aktiefond är en utmärkt placeringsform för ett sådant långsiktigt sparande.

Pensionsspara

Att spara i aktiefonder är ett bra alternativ för den som vill spara långsiktigt.

Välja PPM-fonder

Vill du spara i någon av våra fonder via premiepensions-
sparandet (PPM)?
Här får du veta mer om dina alternativ.

TILL TOPPEN