Den här sidan använder sig av cookies för en bättre användarupplevelse. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Många vill lägga upp ett långsiktigt sparande till sina barn, eller kanske sina barnbarn, för att hjälpa till att ge en ekonomisk grundplåt för den dagen det är dags att stå på egna ben, kanske till det första boendet eller till en utbildning. Att välja att spara i en eller flera aktiefonder är en utmärkt placeringsform för ett sådant långsiktigt sparande.

Sparande i barnets eller ditt eget namn

Du kan välja att låta sparandet stå i ditt eller barnets namn, vilket påverkar när och hur pengarna är tillgängliga för dig eller barnet. Ett sparande i barnets namn innebär att pengarna blir tillgängliga för barnet på 18-årsdagen.

Sparar du till barnet i ditt eget namn, har du kontroll över pengarna och du kan själv styra när och hur pengarna ska betalas ut. Eftersom pengarna juridiskt sätt inte tillhör barnet, är det viktigt att upprätta ett testamente om något skulle hända dig.

Börja spara till barn

Vill du göra en engångsinsättning i en eller flera av våra fonder eller väljer du att lägga upp ett långsiktigt månadssparande?

Läs mer under Spara i fonder eller Månadssparande.

 

Spara i fonder

Att spara i aktiefonder har visat sig vara en mycket bra sparform för den som sparar långsiktigt, men kan vara kortsiktigt prövande eftersom aktiemarknader alltid svänger upp och ner.

Månadsspara

Att spara en fast summa varje månad över en längre tid, är ett bra sätt att bygga upp ett sparkapital. Så här kan du lägga upp ett månadssparande hos oss.

Pensionsspara

Att spara i aktiefonder är ett bra alternativ för den som vill spara långsiktigt.

Kom igång med ditt sparande

Vill du bli kund hos oss och spara i en eller flera av våra fonder? Är du redan kund och vill spara mer eller mindre? Vill du flytta ditt sparande mellan våra fonder?

Välja PPM-fonder

Vill du spara i någon av våra fonder via premiepensions-
sparandet (PPM)?
Här får du veta mer om dina alternativ.

TILL TOPPEN