Vi använder kakor (”cookies”) för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som besökare tillgång till viss funktionalitet samt för webbanalys och annonsering. Läs mer om hur vi använder kakor (cookies) här.

Många vill lägga upp ett långsiktigt sparande till sina barn, eller kanske sina barnbarn, för att hjälpa till att ge en ekonomisk grundplåt för den dagen det är dags att stå på egna ben, kanske till det första boendet eller till en utbildning. Att välja att spara i en eller flera aktiefonder är en utmärkt placeringsform för ett sådant långsiktigt sparande.

Sparande i barnets eller ditt eget namn

Du kan välja att låta sparandet stå i ditt eller barnets namn, vilket påverkar när och hur pengarna är tillgängliga för dig eller barnet. Ett sparande i barnets namn innebär att pengarna blir tillgängliga för barnet på 18-årsdagen.

Sparar du till barnet i ditt eget namn, har du kontroll över pengarna och du kan själv styra när och hur pengarna ska betalas ut. Eftersom pengarna juridiskt sätt inte tillhör barnet, är det viktigt att upprätta ett testamente om något skulle hända dig.

Börja spara till barn

Vill du göra en engångsinsättning i en eller flera av våra fonder eller väljer du att lägga upp ett långsiktigt månadssparande?

Läs mer under Spara i fonder eller Månadssparande.