Hoppa till innehållet

13 feb 2023

Hon är Didner & Gerges nya hållbarhetsanalytiker

Ny på jobbet: Anna Eriksson började som hållbarhetsanalytiker i Didner & Gerges förvaltarteam i januari.

Anna är uppvuxen i Uppsala, utbildad civilekonom och har arbetat inom kapitalförvaltning hela sitt yrkesliv.

Hon började på Carnegie Asset Management inom institutionell förvaltning 2001. Därefter har hon varit på statliga Kammarkollegiets Kapitalförvaltningsavdelning i 17 år, senast som förvaltare med fokus på hållbarhet. Det är en bred roll hon har axlat på Didner & Gerge – såväl bolagsanalys, screening och uppföljning av bolagen i portföljerna, som att utveckla hållbarhetspolicyn och stötta förvaltarna i deras arbete som aktiva ägare ingår.

LÄS MER: Hållbarhet i Didner & Gerge fonder

– Jag ser att det är väldigt mycket bra som görs inom hållbarhet i Didner & Gerges fonder, och vi har en hög trovärdighet i och med att vi alltid känner våra bolag utan och innan. Hållbarhet passar väl in i vår investeringsfilosofi med bolagen i centrum, uthållighet och vårt mål att skapa värde över tid. Nu ska vi visa upp mer av det vi gör och förtydliga processer ytterligare, säger hon om sin nya roll.

Arbeta för att synliggöra och fördjupa hållbarhetsarbetet

Anna kommer även att vara ute och träffa kunder för att synliggöra hållbarhetsarbetet och fördjupa diskussioner om olika hållbarhetsteman i fonderna. Till vardags arbetar hon både på kontoret på Kungsgatan i Stockholm, där förvaltarna huserar, och huvudkontoret på Dragarbrunnsgatan i Uppsala, där Åsa Eklund, ansvarig för regelefterlevnad och hållbarhet finns.

– Det är så roligt att Anna har börjat hos oss. Hon kommer att fylla en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av hållbarhetsarbetet genom sin kompetens inom både förvaltning och hållbarhetsfrågor. Vi kompletterar varandra med hennes kunskap om hållbarhetsanalys i investeringar och min kunskap om hållbarhetsregelverket för fonder. Jag och övriga kollegor ser fram emot att arbeta tillsammans med henne och ser att hon är ett viktigt tillskott till fondbolagets verksamhet, säger Åsa.