Hoppa till innehållet

07 okt 2022

Höga betyg till Didner & Gerges fonder

Flera av Didner & Gerges fonder rankas högt, och i dagarna tilldelades vår amerikanska småbolagsfond Didner & Gerge US Small and Microcap fyra stjärnor både totalt sett och på tre och fem år, av den oberoende fondutvärderaren Morningstar. Fonden förvaltas av Jessica Eskilsson Frank och Linn Hansson.

Även vår Svanenmärkta globalfond  Didner & Gerge Global, med Henrik Andersson och Lars Johansson i spetsen, har fyra stjärnor totalt och på tre, fem och tio års sikt. Sedan i augusti har vår europeiska småbolagsfond Didner & Gerge Small & Microcap fem Morningstarstjärnor totalt och på tre års sikt. Fondens förvaltare Carl Granath och Henrik Sandell är också AA-rankade av brittiska Citywire.

Fondutvärderingsföretaget Morningstar sätter flera olika betyg på fonder som kan vara till hjälp för att välja eller jämföra fonder. Det mest kända är stjärnbetyget som är kvantitativt och baseras på historisk riskjusterad avkastning för de tre, fem och tio senaste åren.  Fonderna rankas från en till fem stjärnor. Läs mer om ratingen hos Morningstar