Hoppa till innehållet

18 jan 2022

Didner & Gerge vill bidra till att fler får tillgång till läkemedel

Cirka två miljarder människor i världen saknar fortsatt tillgång till läkemedel. Därför har Didner & Gerge sedan i höstas engagerat sig i det globala initiativet Access to Medicine Foundation.

I mer än tio år har den oberoende och icke-vinstdrivande organisationen Access to Medicine Foundation arbetat med att påverka och guida läkemedelsbolag. Syftet är att fler människor i låg- och medelinkomstländer ska få tillgång till medicinska preparat. – Utan tillgång till läkemedel dör många människor av sjukdomar som annars hade gått att behandla. Detta är ett långsiktigt engagemang och ett sätt för oss att proaktivt engagera oss i bolagsdialoger inom sociala frågor och påverka tillsammans med andra investerare, säger Mathilda Larsson, hållbarhetskoordinator på Didner & Gerge.

Access to Medicine Foundation tar fram ambitiösa men realistiska handlingsplaner för läkemedelsbolagen i samråd med experter inom bland annat global hälsa och antibiotikaresistens. Framstegen följs upp och resultaten offentliggörs för att sporra till förändring och dela goda erfarenheter med andra. Access to Medicine Index rankar 20 av världens största vetenskapsbaserade läkemedelsbolag baserat på hur de hanterar risker och möjligheter kopplade till läkemedeltillgång i låg- och medelinkomstländer. 

Läs mer om Access to Medicine