Vi använder kakor (”cookies”) för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som besökare tillgång till viss funktionalitet samt för webbanalys och annonsering. Läs mer om hur vi använder kakor (cookies) här.

Didner & Gerge Global är Svanenmärkt sedan februari 2018

Vi arbetar alltid med en hård sållning av de bolag vi väljer att investera i och vi ser en tydlig avkastningsmöjlighet i att inkludera hållbarhet i bolagsanalysen. För oss är god hållbarhet en självklar del i en god företagskultur’ sa Helena Hillström, VD på Didner & Gerge Fonder i samband med att globalfonden blev Svanenmärkt.

Nedan intervjuas en av våra två förvaltare av Didner & Gerge Global om bakgrunden till intresset för Svanenmärkning av fonden.

En Svanenmärkt fond måste helt avstå från investeringar i vissa branscher och företag och fonden ska också göra en ordentlig hållbarhetsanalys av tänkbara placeringar och prioritera de bättre företagen.

Läs mer om kraven för att bli Svanenmärkt som fond:
https://www.svanen.se/fonder/att-ansoka-om-svanenlicens-for-fonder/

Över 90 miljarder SEK förvaltas nu i 26 olika Svanenmärkta fonder. Men hur tänker en fondförvaltare som ska sköta om fonden enligt Svanens kriterier? Se intervjun med Henrik Andersson, förvaltare av Didner & Gerges Globalfond.

Läs mer om Svanenmärkta fonder:

https://www.svanen.se/fonder/