Den här sidan använder sig av cookies för en bättre användarupplevelse. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Många har valt att spara i någon av våra fonder i premiepensionssparandet (PPM). Premiepensionen är den del av den allmänna statliga pensionen där du kan välja hur du vill placera dina pengar.

2,5 procent av det din arbetsgivare betalar in till pensionssystemet går till din premiepension. Du kan välja upp till fem fonder. Det är Pensionsmyndigheten som administrerar premiepensionen. Om du vill byta till våra fonder i PPM-systemet, är det därför till dem du ska vända dig. Det gör du enklast på deras hemsida pensionsmyndigheten.se eller per telefon 0771-776 776.

Om du vill spara i våra fonder via PPM så behöver du veta vilket fondnummer våra fonder har i fondsystemet.

Våra fonder har följande fondnummer i premiepensionssystemet:

  • Didner & Gerge Aktiefond 291 906
  • Didner & Gerge Småbolag 140 491
  • Didner & Gerge Global 541 235
  • Didner & Gerge US Small and Microcap 341 305

Eftersom det är Pensionsmyndigheten som hanterar de placeringar i olika fonder som görs, har Didner & Gerge inte några uppgifter om ditt sparande och hur det utvecklats i premiepensionssystemet. Därför kan du heller inte få kontobesked från oss, utan ska vända dig till Pensionsmyndigheten. Varje år får du också ”det orange kuvertet” där du får en sammanställning över ditt sparande och en prognos för vad du kan få i allmän pension. Om inte förr, så ta det beskedet som utgångspunkt för att reflektera över ditt pensionssparande.
Du kan spara i samma fonder som vi erbjuder via premiepensionssystemet också direkt hos oss. Läs mer under Våra fonder.

Om du vill veta mer om vad du bör tänka på när du väljer fonder till din premiepension, besök fondkollen.se. Bakom den står Fondbolagens förening, som är en branschorganisation med syfte att tillvarata fondspararnas och fondbolagens intressen. En av föreningens uppgifter är att sprida information om fondsparandet till privatpersoner.

Spara i fonder

Att spara i aktiefonder har visat sig vara en mycket bra sparform för den som sparar långsiktigt, men kan vara kortsiktigt prövande eftersom aktiemarknader alltid svänger upp och ner.

Månadsspara

Att spara en fast summa varje månad över en längre tid, är ett bra sätt att bygga upp ett sparkapital. Så här kan du lägga upp ett månadssparande hos oss.

Spara till barn

Många vill lägga upp ett långsiktigt sparande till sina barn eller kanske sina barnbarn. Att välja en aktiefond är en utmärkt placeringsform för ett sådant långsiktigt sparande.

Pensionsspara

Att spara i aktiefonder är ett bra alternativ för den som vill spara långsiktigt.

Kom igång med ditt sparande

Vill du bli kund hos oss och spara i en eller flera av våra fonder? Är du redan kund och vill spara mer eller mindre? Vill du flytta ditt sparande mellan våra fonder?

TILL TOPPEN