Hoppa till innehållet

06 dec 2023

Webbinarium med vår nya fond

Jessica Eskilsson Frank och Linn Hansson ger inblick i sin nya fond Resilient World Small Cap.

Vill du höra mer om Resilient World Small Cap?

Den 14 december kl 10-10.30 bjuder vi in till ett webbseminarium tillsammans med förvaltarna Linn Hansson och Jessica Eskilsson Frank, för dig som vill höra mer om fonden. ANMÄL DIG HÄR

Uthålliga affärsmodeller

Den 30 november startade det senaste tillskottet till Didner & Gerges fondfamilj, nämligen den Svanenmärkta globala hållbarhetsfonden Resilient World Small Cap.

– Det här är en fond vi själva tagit initiativ till och en produkt vi saknat, som vi själva vill spara i. Vi är entusiastiska och när vi la fram idén för ledningen fick vi ett väldigt positivt gensvar, säger Jessica.

Två kvinnor

Fonden innehåller noggrant utvalda småbolag från hela världen. Det är en tydligt aktivt förvaltad fond med ca 30 innehav. Alla bolag i fonden har resilienta och långsiktigt uthålliga affärsmodeller och minst 50 procent av ska bidra till att uppnå ett eller flera av FN:s globala mål.

Bolag i områden med strukturell tillväxt

Bolagen i fonden är kopplade till tre övergripande investeringsområden: miljöutmaningar, skapandet av mer motståndskraftiga samhällen, och hälsa och ökat välbefinnande. 

– I dessa områden ser vi stark strukturell tillväxt och värdeskapande, där vi kan vara långsiktiga ägare.  Hållbarhetsdata är inte perfekt än, men det är här aktiv förvaltning spelar in: vi pratar med bolagen, analyserar dem grundligt och har bara cirka 30 innehav på två förvaltare, vilket ger oss tid för varje bolag, berättar Linn.

ANMÄL DIG WEBBSEMINARIET HÄR

Läs mer om fonden i vår nya hållbarhetsbroschyr!