Hoppa till innehållet

06 okt 2022

Webbinarier med förvaltarna

Hur gick fonderna under det tredje kvartalet 2022?

 Välkommen att vara med på uppdateringar live med de olika fondteamen - anmäl dig till webbinarierna! Lyssna in när förvaltarna berättar om kvartalets viktigaste händelser. Passa gärna på att ställa frågor via chatten under mötet. Varje webbinarium varar ca 20 minuter. Välj vilka fonder du vill lyssna till och anmäl dig nedan! Mötet sker via Teams Live. Om du saknar Teams kan du enkelt ansluta och delta i mötet direkt i din webbläsare.

Didner & Gerge Global

Onsdag 19 oktober kl 11.00

Under det tredje kvartalet har det varit en fortsatt stökig marknad men Globalfonden har fortsatt att stå stark i detta klimat. Henrik Andersson och Lars Johansson har fortsatt leta robusta och hållbara bolag som kan vara uthålliga i det maratonlopp som förvaltning och bolagsbyggande är. Ett bolag som fyller de kriterierna är det nya innehavet Certara som tagit plats i portföljen under kvartalet och bidragit till att Globalfonden vid utgången av perioden haft en markant mindre nedgång än jämförelseindex under perioden.

Anmäl dig till webbseminariet med Globalfonden  

Didner & Gerge Småbolag

Måndag 24 oktober kl 13.00

Kristian Åkesson och vår nya förvaltare Erik Nordström har jobbat hårt med att gå igenom portföljen under kvartalet. Grunden som Kristian har satt fortsätter att betala av sig. Generellt har de mindre bolagen på Stockholmsbörsen haft det tufft under året, men Småbolagsfonden, med sin något mer defensiva karaktär, håller fortfarande sin distans till jämförelseindex. Bland annat har den fortsatt försiktiga hållningen till fastighetsaktier och trimmandet av Embracer inför rapport och spelsläpp vbidragit till att fonden har utökat sitt försprång mot jämförelseindex.

Anmäl dig till webbseminariet med Småbolagsfonden  

US Small & Microcap

Onsdag 19 oktober kl 10.00

Vår spetsiga amerikanska Small & Microcap-fond som förvaltas av Linn Hansson och Jessica Eskilsson Frank, hade ett fortsatt fint kvartal där flertalet av de nya investeringarna de gjorde under tidigare period bidrog till den fina avkastningen under kvartalet. Ameresco, ett ledande miljöteknikbolag som tillhandahåller energilösningar för att öka energieffektiviteten hos sina kunder, välkomnades in i portföljen under föregående period. Bolaget var en av de största bidragsgivarna under tredje kvartalet, och bidrog till att fonden ligger betydligt över jämförelseindex hittills i år.

Anmäl dig till webbseminariet med US Small and Microcap  

Small and Microcap

Fredag 21 oktober kl 11.00

Under det tredje kvartalet har Henrik Sandell och Carl Granath fortsatt att gräva i det europeiska småbolagsuniverset för att hitta guldkorn. Deras arbete betalade av sig under kvartalet då fonden belönades med ytterligare en Morningstarstjärna inom sin kategori. Numera har fonden fem stjärnor på tre år, och fyra stjärnor i totalrating. Ett av de bolag som bidragit mest positivt till avkastningen under kvartalet är bland annat den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive med Fredrik Wester i spetsen. Bolagets spel kännetecknas av en hög detaljrikedom i de val spelaren kan göra och av att de kan spelas om flera gånger. I den negativa vågskålen hittar vi den färöiska laxodlaren Bakkafrost som handlas på Oslobörsen.

Anmäl dig till webbseminariet med Small and Microcap  

Didner & Gerge Aktiefond

Måndag 24 oktober kl 14.00

Årets tredje kvartal fortsatte i moll och röda siffror på Stockholmsbörsen. Aktiefonden föll i linje med det breda jämförelseindexet under kvartalet. Nu går vi in i vintermånaderna och hoppas på goda rapporter från många av bolagen nu i oktober. Under kvartalet har fondens största innehav Atlas Copco fortsatt gått starkt och spås en fortsatt ljus framtid.  Även det lite mindre innehavet Camurus har haft ett fint kvartal och bidragit med god avkastning till fonden. Bolaget ser goda tillväxtmöjligheter för sin huvudsakliga produkt Buvidal och för flera läkemedel som är under utveckling. Detta har fått marknaden att lyfta in bolaget i värmen.

Anmäl dig webbseminariet med Aktiefonden