Hoppa till innehållet

11 sep 2022

Podd och intervju med Henrik Andersson - "skolad av Buffett"

Finansräven intervjuar en av Didner & Gerge Globalfonds två förvaltare Henrik Andersson där han bland annat berättar om sin bakgrund och om hur han arbetar när han letar bolag. Intervjun finns både som podd och som artikel.

Den här artikeln publicerades ursprungligen den 11 september 2020.

Henrik Andersson läste vid University of Nebraska. Vid universitet var investerargiganten Warren Buffett något av en husgud. Han var en högst närvarande person som föreläste för eleverna om hur de skulle investera. Henriks ursprungsplan var att bli journalist men han ändrade sig när han träffade Buffett.  

- Då försvann tankarna på att bli journalist. Buffett kommer alltid att vara en inspirationskälla, berättar Henrik Andersson för Finansräven. 

I intervjun med Finansräven berättar Andersson bland annat att "Det bästa han vet är att sätta ihop en fondportfölj utifrån ”ett blankt papper”.". Han utvecklar sitt uttalande och tillägger att "det öppnar för kreativa och förhoppningsvisa tacksamma idéer ur avkastningssynpunkt". Henrik Andersson fortsätter i intervjun att utveckla sitt resonemang kring investeringsstrategin. Hans utgångspunkt är att bolagen är välskötta och att ledningen är kompetent. Ledningen ska också ha viljan att återinvestera kapital så att inte för mycket av medlen åker ner i aktieägarnas fickor.

 

Podd och intervju med Henrik Andersson: Läs hela artikeln och lyssna på hela podden här