Hoppa till innehållet

15 feb 2024

Hej Eric Stussare - ny förvaltare på Didner & Gerge

Eric Stussare är senast in i förvaltarteamet på Didner & Gerge. Han förstärker team Global och har tidigare bland annat arbetat med förvaltning av globala teknik- och konsumentaktier.

Hej Eric,

Du är ny förvaltare på Didner & Gerge sedan några veckor. Välkommen till oss!

Hur känns det?

Väldigt kul och inspirerande. För mig personligen har Didner & Gerge alltid varit top-of-mind när det kommer till aktiv förvaltning så det känns väldigt inspirerande att fått möjligheten att ansluta till förvaltarteamet! 

Vad var det som lockade dig med tjänsten hos Didner & Gerge?

Jag har alltid hållit Didner & Gerge väldigt högt när det kommer till aktiv förvaltning och investeringsfilosofin stämmer väldigt bra överens med min personliga investeringsfilosofi om hur man bäst skapar överavkastning över tid.

Vidare är vi inne i en spännande förädlings- och förnyelseprocess med en ny förvaltarstruktur och processer för att förstärka samarbetet inom förvaltarorganisation och på så sätt förbättra resursutnyttjandet av det otroligt starka humankapitalet som redan finns. Jag är övertygad om att det i slutändan förhoppningsvis mynnar ut i förbättrad avkastning. Det arbetet ser jag väldigt mycket framemot att komma in i och bidra med massa ny energi och hög arbetsmoral. 

Du jobbar ju i team Global, är det några särskilda bolag eller sektorer som du brinner lite extra för?

Genom min karriär har jag främst jobbat med europeiska och amerikanska bolag inom konsument- och tekniksektorn. Om man ska vara lite precis så finns det några sub-sektor som vertikal mjukvara (det vill säga mjukvara som utvecklas för en specifk niche eller industri) och radannonseringsbolag (Classifieds) som jag håller lite extra kärt och som över tid har bevisat sig ha väldigt uthålliga affärsmodeller.

Sedan har jag även en lite förkärlek för så kallade spin-offs och bolag som genomgår strukturella strukturförändringar vilket ofta har en positiv påverkan på affärsmodellens uthållighet och således förbättrar bolagens vinstpotential i framtiden.  

Som ny förvaltare på Didner & Gerge, vad ser du mest fram emot?

Först och främst ser jag framemot att börja arbeta och lära mig och utvecklas av våra fantastiska medarbetare. Sedan är det klart att jag är väldigt driven att börja jobba och analysera nya potentiella bolag att investera i som kan vara med och bidra till att vi ska leverera överavkastning till våra andelsägare.