Hoppa till innehållet

22 aug 2022

Nytt tillskott till Småbolagsfonden

Siffrornas magi och ett genuint intresse för aktier som funnits med sedan tonåren ledde Erik Nordström till finansbranschen.

Sedan 15 augusti är han förvaltare i Didner & Gerges Småbolagsfond tillsammans med Kristian Åkesson, som förvaltat fonden sedan 2018.

Hur har din första vecka varit?

– Det har varit en mycket bra och intensiv vecka där Kristian och jag har haft möten med flera av bolagen i Småbolags portfölj. Det känns kul att äntligen få komma igång. Jag har börjat bekanta mig med mina nya kolleger och det märks direkt att Didner & Gerge har en stark kultur och en investeringsfilosofi som alla delar.  Parallellt med att läsa på om våra innehav, så är jag och Kristian redan igång med att diskutera intressanta aktiecase. Det känns som en bra start på hösten och jag ser fram emot den kommande tiden.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter och insikter?

– Jag kommer från en roll som aktieanalytiker med särskilt fokus på hälsovård. Där har jag en spets som jag hoppas kunna bidra med. Det finns exempelvis flera bolag inom medicinteknik och diagnostik som jag ser fram emot att diskutera med Kristian. – Med mig har jag också erfarenheter från bland annat skuldmarknadsprodukter, M&A och riskkapital. Men jag föredrar aktier, och de mindre bolagen är absolut intressantast.

Hur blev du intresserad av aktier?

– Jag är bra på matematik och har länge velat jobba med siffror. Min farbror var den som väckte intresset för aktier hos mig. Vi var tillsammans på landet på somrarna, och han läste tidningens näringslivsdel och berättade för mig om ekonomi och bolag. När jag var 14 gick jag med i Unga Aktiesparare, började gå på bolagspresentationer och fick vänner med likartade intressen. Jag startade ett aktiesällskap i skolan, där vi umgicks och diskuterade aktiecase.

Hur ser du på att börja jobba i Didner & Gerge?

– Didner & Gerge är ett av de första fristående fondbolagen jag fick upp ögonen för som tonåring. Det är ett bolag som många känner till, även de som inte specifikt är intresserade av ekonomi. Som analytiker arbetar man mycket på egen hand – det är väldigt roligt att jobba i team nu! – Jag har gått på moln sedan jag skrev på anställningsavtalet och räknat dagarna tills jag skulle börja. Hela sommaren ville jag bara att hösten skulle vara här fort.  

Om Erik

  • Utbildning: Civilekonom, Handelshögskolan Stockholm. Studier i juridik.
  • Yrkeserfarenhet i urval: aktieanalytiker, Life science team, Redeye. Debt Capital Markets, Pareto. Intern, Altor Equity Partners.
  • Fritid: tränar, springer, skidor (har åkt tre Vasalopp), tittar på fotboll.

 

Om Småbolagsfonden

  • En aktivt förvaltad aktiefond som investerar i små och medelstora företag i olika branscher i hela Norden.
  • Startades 2008
  • Kristian Åkesson har förvaltat fonden sedan 2018