Hoppa till innehållet

12 dec 2022

Didner & Gerge rekryterar ny förvaltare till Aktiefonden

Per Johansson blir ny medförvaltare i Didner & Gerges flaggskeppsfond Aktiefonden. Per kommer att arbeta tillsammans med Simon Peterson som har förvaltat Aktiefonden sedan 2019.

Per Johansson har en gedigen meritlista som förvaltare. Han kommer närmast från Boden Capital och har tidigare grundat och varit investeringsansvarig för hedgefonden Bodenholm tillsammans med Brummer & Partners 2015–2020. Per har även en mångårig bakgrund som analytiker och förvaltare på den amerikanska fondjätten Fidelity i London, Boston och Hongkong. Där förvaltade han bland annat en europeisk aktiefond med fokus på Norden och var medförvaltare av en global tillväxtmarknadsfond.

- Jag är glad att Per ska börja hos oss och förvalta Aktiefonden tillsammans med mig. Per har ett gediget aktieintresse och lång erfarenhet av förvaltning och vi kompletterar varandra väl. Didner & Gerges investeringsfilosofi bygger på aktiv förvaltning, grundlig egen analys och en långsiktig placeringshorisont. Det passar väl med Pers bakgrund och jag ser fram emot ett bra samarbete oss emellan, säger Simon Peterson.

Läs mer om Didner & Gerge Aktiefond Genom åren har Per Johansson en historik av att genera överavkastning jämfört med marknaden i olika fondkategorier, i såväl upp- som nedgående marknader. Han har tilldelats flera utmärkelser, bland annat som bästa hedgefondförvaltare i Europa 2018 och 2019. Den aktiefond med nordiskt fokus han förvaltade hos Fidelity fick fondbevakaren Lippers Fund Awards för bästa europeiska fondperformance 2015 och hade god avkastning under hans tid i fonden.

- Per är ett välkommet tillskott i förvaltarteamet och vi ser framemot att dessa två förvaltare nu kommer att få ansvaret för vår största och äldsta fond. Pers drivkraft och styrkor inom analys och idégenerering tror vi kommer att bidra till fondens fortsatta positiva utveckling. Fidelity är en utomordentlig skola för förvaltare och vi har länge beundrat deras kända investerare Peter Lynch. Jag vill samtidigt passa på att tacka Carl Bertilsson, som Per ersätter i fonden, för hans goda insatser genom åren, säger VD Helena Hillström.

Didner & Gerges fonder har alltid två ansvariga förvaltare, vilket ger fördelen att kunna föra en daglig dialog, utmana och pröva varandras idéer och arbeta som ett team.

- Aktiefonden är en ikonisk fond med en enastående historisk avkastning och att förvalta den är en av de mest intressanta utmaningarna man kan ha inom denna bransch. Mitt mål är nu att tillsammans med Simon fortsätta den fantastiska resa som Henrik Didner och Adam Gerge lagt grunden till sedan starten, säger Per Johansson.

Didner & Gerge Aktiefond startades 1994 och har ca 36 miljarder SEK under förvaltning (per 30 november). Sedan start har fonden gett sina andelsägare 4789 procent i avkastning (per 8 december 2022). Per Johansson tillträder tjänsten som medförvaltare i Didner & Gerge Aktiefond den 9 januari 2023.

Presskontakt: kommunikationschef Anna S Marcus, tel  073-3644717

Hör Aktiefondens förvaltare Simon Peterson i DI tv:s Börsrådet