Hoppa till innehållet

11 maj 2022

Didner & Gerge Global vann Morningstar Awards som bästa globalfond!

Didner & Gerge Global vann Morningstar Awards som bästa globalfond.

Den här artikeln publicerades ursprungligen den 11 maj 2018.

Syftet med Morningstar Awards är att uppmärksamma de förvaltare som har presterat bäst i sina respektive kategorier de senaste 5 åren. Morningstars kalkyler pekar ut fonder som har levererat avkastning i toppklass och gjort det med risktagande under genomsnittet.

Morningstar Fund Awards har längre mätperiod och granskar förvaltarnas prestationer under de senaste ett, tre och fem åren. Morningstars metod för att sortera fram de förvaltare som har lyckats bäst belönar dessutom särskilt fonder som lyckas leverera högre avkastning än snittet bland konkurrenterna samtidigt som fonden haft lågt risktagande.   Motiveringen till att Didner & Gerge Global är vinnare av Morningstar Awards bland globalfonder i Sverige, Norge och Finland:   ”Kombinationen av väldigt lågt risktagande och avkastning som fem år i rad varit bättre än snittet är svårslagen och framgången bekräftades 2017 när Didner & Gerge Global med en koncentrerad portfölj hade sitt bästa år hittills.”  

Henrik Andersson och Lars Johansson är förvaltare av Didner & Gerge Global och nedan är deras kommentar i samband med att de tog emot utmärkelsen 9 mars 2018:  

Vår modell på Didner & Gerge att alltid arbeta två förvaltare per fond är en av de absoluta nycklarna till de framgångar vi haft som fondbolag. Viljan att skapa resultat samt förmågan och möjligheten att fatta beslut i en organisation utan något annat än långsiktigt värdeskapande som mål är två andra viktiga framgångsfaktorer.    Förvaltning är oerhört personligt, man måste tro stenhårt på sin metodik. För oss är nyckelordet i namnet på vår fond och vårt arbetssätt ”Didner & Gerge”, inte ”Global”.