Hoppa till innehållet

10 jan 2023

Aktiefondens nya förvaltare

Per Johansson började 9 januari som medförvaltare i Didner & Gerge Aktiefond. Per arbetar tillsammans med Simon Peterson som har förvaltat Aktiefonden sedan 2019.

Per Johansson har en gedigen meritlista som förvaltare. Han kommer närmast från Boden Capital och har tidigare grundat och varit investeringsansvarig för hedgefonden Bodenholm tillsammans med Brummer & Partners 2015–2020.

Per har även en mångårig bakgrund som analytiker och förvaltare på den amerikanska fondjätten Fidelity i London, Boston och Hongkong. Där förvaltade han bland annat en europeisk aktiefond med fokus på Norden och var medförvaltare av en global tillväxtmarknadsfond.

Hör Aktiefondens förvaltare Simon Peterson i DI tv:s Börsrådet

Läs mer om Didner & Gerge Aktiefond

Genom åren har Per Johansson en historik av att genera överavkastning jämfört med marknaden i olika fondkategorier, i såväl upp- som nedgående marknader. Han har tilldelats flera utmärkelser, bland annat som bästa hedgefondförvaltare i Europa 2018 och 2019. Den aktiefond med nordiskt fokus han förvaltade hos Fidelity fick fondbevakaren Lippers Fund Awards för bästa europeiska fondperformance 2015 och hade god avkastning under hans tid i fonden.

Didner & Gerges fonder har alltid två ansvariga förvaltare, vilket ger fördelen att kunna föra en daglig dialog, utmana och pröva varandras idéer och arbeta som ett team.

Aktiefonden är en ikonisk fond med en enastående historisk avkastning och att förvalta den är en av de mest intressanta utmaningarna man kan ha inom denna bransch.

- Mitt mål är nu att tillsammans med Simon fortsätta den fantastiska resa som Henrik Didner och Adam Gerge lagt grunden till sedan starten, säger Per Johansson.

Didner & Gerge Aktiefond startades 1994. Sedan start har fonden gett sina andelsägare 4789 procent i avkastning (per 8 december 2022).