Den här sidan använder sig av cookies för en bättre användarupplevelse. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Didner & Gerge Global vann Morningstar Awards som bästa globalfond!

Syftet med Morningstar Awards är att uppmärksamma de förvaltare som har presterat bäst i sina respektive kategorier de senaste 5 åren. Morningstars kalkyler pekar ut fonder som har levererat avkastning i toppklass och gjort det med risktagande under genomsnittet.

Morningstar Fund Awards har längre mätperiod och granskar förvaltarnas prestationer under de senaste ett, tre och fem åren. Morningstars metod för att sortera fram de förvaltare som har lyckats bäst belönar dessutom särskilt fonder som lyckas leverera högre avkastning än snittet bland konkurrenterna samtidigt som fonden haft lågt risktagande.  

Motiveringen till att Didner & Gerge Global är vinnare av Morningstar Awards bland globalfonder i Sverige, Norge och Finland:

 

”Kombinationen av väldigt lågt risktagande och avkastning som fem år i rad varit bättre än snittet är svårslagen och framgången bekräftades 2017 när Didner & Gerge Global med en koncentrerad portfölj hade sitt bästa år hittills.”

 

Henrik Andersson och Lars Johansson är förvaltare av Didner & Gerge Global och nedan är deras kommentar i samband med att de tog emot utmärkelsen 9 mars 2018:

 

Vår modell på Didner & Gerge att alltid arbeta två förvaltare per fond är en av de absoluta nycklarna till de framgångar vi haft som fondbolag. Viljan att skapa resultat samt förmågan och möjligheten att fatta beslut i en organisation utan något annat än långsiktigt värdeskapande som mål är två andra viktiga framgångsfaktorer. 

 

Förvaltning är oerhört personligt, man måste tro stenhårt på sin metodik. För oss är nyckelordet i namnet på vår fond och vårt arbetssätt ”Didner & Gerge”, inte ”Global”.

Nyhetsbrev April

2018-05-11

Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev. 

Kvartalsrapport för Q1

2018-04-25

Fondernas rapport för första kvartalet finns nu publicerad. Klicka här för att läsa den direkt. Om du vill komma till sidan med samtliga rapporter klickar du här.

Nyhetsbrev mars

2018-04-06

Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev.

TILL TOPPEN