Hoppa till innehållet

24 jan 2022

Se de senaste fondwebbinarierna

Hör om utvecklingen i fonderna och spännande nyheter i portföljerna under fjärde kvartalet och helåret 2021.

Aktiefonden

December avslutade börsåret i positiva tongångar och för helåret 2021 utvecklades börsen mycket starkt vilket resulterade i att 2021 blev det bästa året sedan 2009 för Aktiefonden med en uppgång på nästan 33 procent.  Simon och Carl som förvaltar vår Aktiefond berättar mer.

Se webbinariet med Aktiefonden

Small and Microcap

Med ett tydligt europeiskt småbolagsfokus har Small and Microcap lyckats riktigt bra på både lång och kort sikt. 2021 var ett händelserikt år i fonden och december avslutades med en stark uppgång. Hör Henrik Sandell och Carl Granath när de berättar om året som gått 2021 och nya innehav i portföljen.

Se webbinariet med Small and Microcap

Småbolag

Vår expert på svenska och nordiska småbolag Kristian Åkesson presenterar utvecklingen i fonden under under 2021, ändringar i portföljen och fokus i förvaltningen framöver.

Se webbinariet med Småbolagsfonden här

Global

År 2021 var framgångsrikt på flera sätt för Globalfonden, som ökade i värde med 21 procent, drivet av underliggande stark vinstutveckling i bolagsinnehaven. Som grupp ökade de vinsten med 63 procent, något bättre än vinstökningen för världsindex på 57 procent. Hör Henrik Andersson och Lars Johansson som förvaltar vår Svanenmärkta Globalfond när de berättar mer om året som gått.

Se webbinariet med Global här

US Small and Microcap

Precis som på den svenska börsen så utvecklades amerikanska småbolag väl under 2021. US Small & Microcap summerade året med en uppgång på totalt ca 30 procent mätt i svenska kronor, vilket var i linje med fondens jämförelseindex. Hör Jessica Eskilsson Franck och Linn Hansson som förvaltar en portfölj med inriktning mot små bolag på den nordamerikanska marknaden. De går igenom året 2021 och belysa intressanta händelser i fonden.

Se webbinariet med US Small and Microcap här