Hoppa till innehållet

24 feb 2022

Hur påverkas mina fonder av kriget i Ukraina?

Vår VD Helena Hillström delar med sig av sina tankar kring situationen som har uppstått på grund av kriget i Ukraina.

Hur påverkas mina fonder av kriget i Ukraina? Vår VD Helena Hillström delar med sig av sina tankar kring nuvarande situation.

Rysslands invasion av Ukraina innebär ett stort mänskligt lidande för det ukrainska folket och ritar om den ekonomiska kartan. Flera av världens börser faller. Hur påverkas fonderna och hur kan man i detta läge tänka som fondsparare? Se filmen med Didner & Gerges VD Helena Hillström. – Det viktigaste i det här läget är givetvis den mänskliga aspekten, men vi ser också att börserna och därmed våra fonder påverkas. Kriser och nedgångar på marknaderna kommer med jämna mellanrum även om den uppkomna situationen är ovanlig. Marknaderna har en tendens att reagera kraftigt till en början. Den som har sparat i våra fonder under en längre tid vet att vi är långsiktiga och har hanterat flertalet kriser genom åren, säger Helena Hillström.

Hur påverkas mina fonder av kriget i Ukraina?

Didner & Gerges fonder har ingen direkt exponering mot ryska bolag, men våra förvaltare håller noga uppsikt på händelseutvecklingen i Ukraina och dess påverkan på övriga ekonomin. Som alltid har de ett långsiktigt förhållningssätt. Kriser av det rådande slaget är något som brukar få aktiemarknaderna att ta en tvär vändning nedåt, åtminstone till en början. Ingen kan förutspå framtiden, men historiskt sett och ur ett rent investeringsperspektiv har nedgångar kunnat skapa möjligheter till god avkastning längre fram. Se filmen här:

Se också: Fem hållpunkter vid börsoro