Hoppa till innehållet

13 feb 2024

Ge fonder till den du håller kär!

Den 14 februari är det Alla hjärtans dag. Du kanske klurar på om det är blommor eller choklad som du ska ge till din hjärtevän. Annars kan fonder vara en gåva som uppskattas lika mycket som röda rosor och som även kan blomma ut på sikt.

På senare år har det blivit allt vanligare att ge fonder som gåva på bemärkelsedagar, födelsedagar, dop och vid andra stora och små högtider. Den klassiska gåvan på Alla hjärtans dag skulle nog många säga är en blombukett tillsammans med choklad eller geléhjärtan. En del uppskattar kanske dock något mindre förgängligt än blommor som håller sig fina i max en vecka.

En fondgåva uppskattas i stunden men kan också må bra av att glömmas bort ett tag och 'hittas' längre fram – kanske när det är dags för giftermål eller bröllopsresa.  Didner & Gerge har tagit fram ett gåvokort som du kan skriva ut här direkt och ge som kärleksbevis till din käresta. Går utmärkt att kombinera med blommor och godis också, om man känner för det.

Gör så här

Ladda ner gåvokortet och fyll i namn på mottagaren, beloppet du vill ge bort och namn på den fond du önskar att fondandelarna ska köpas i.

Du kan också ringa oss på 018-640 540 så skickar vi kortet i ett fint kuvert.

Be sedan mottagaren att bli kund. Om mottagaren har några frågor så hjälper vår duktiga kundtjänst så klart till. Om mottagaren är minderårig är det vårdnadshavaren som ska öppna kontot. 

Därefter kan du göra en insättning på mottagarens fondkonto eller ISK.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor!

 

Riskinformation: Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes. Kontakta oss på 018-640 540 så skickar vi dig denna information kostnadsfritt.