Hoppa till innehållet

08 feb 2024

Fem stjärnor till vår amerikanska småbolagsfond

Didner & Gerge US Small and Microcap topprankas.

Vår amerikanska småbolagsfond US Small and Microcap har fem av fem möjliga stjärnor - såväl i totalrating som över tre och fem år. Ratingen görs av det oberoende fondanalysföretaget Morningstar.

Med världens största aktiemarknad som jaktmark, investerar US-fonden i lönsamma bolag med starka kassaflöden och starka balansräkningar. En röd tråd i fonden är välskötta bolag, där verksamheten ska kunna fortsätta växa, och en stark ledning och ägare som månar om en god företagskultur. Portföljen är koncentrerad till ca 30 bolag, och i skrivande stund är några av de största innehaven: vatten-infrastrukturbolaget Core & Main, leverantören av elektriska anslutnings- och skyddslösningar nVent Electric och miljökonsultbolaget Stantec. Se fler innehav här.

US-fonden startades 2016 och förvaltas av Jessica Eskilsson Frank och Linn Hansson, som nyligen lanserade sin andra fond hos Didner & Gerge.

Deras nya fond heter Resilient World Small Cap och är en global hållbarhetsfond som investerar i bolag i områden med strukturell tillväxt. Precis som i deras amerikanska småbolagsfond, väljer de in bolag som är marknadsledande inom sitt område och inte sällan leds eller ägs av sina grundare.

I alla innehav i Resilient World Small Cap bidrar 50 procent eller mer av försäljningen till ett eller flera av FN:s globala hållbarhetsmål. Läs mer om hur fonden arbetar här.

Se filmen med US Small and Microcap