Hoppa till innehållet

09 okt 2023

God stämning och globalt fokus på vår andelsägaträff

Den 3 oktober bjöd Didner & Gerge in kunder och andra intresserade till vår årliga andelsägarträff. Denna gång, liksom de senaste åren, huserade vi i stora salen på Uppsala Konsert & Kongress.

På agendan i år fanns inledande ord från en av grundarna Henrik Didner och välkomsttal från VD Helena Hillström, en reflekterande presentation om investeringar och tid av Globalfondens Henrik Andersson, fondpanel med våra två Sverigefonder samt spännande nyheter från förvaltarparet för US Small and Microcap Linn Hansson och Jessica Eskilsson Frank.

Temat för årets träff var ”globalt” och många globala möjligheter och trender lyftes under kvällen.

Kvällens gästtalare

Kvällens gästtalare var Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet som höll en föreläsning med titeln Transatlantiska drömmar: Sverige och USA under 150 år. Han bjöd på en spännande presentation om skillnader och motsättningar mellan USA och Sverige samt hur dessa har utvecklats över tid. Blanck målade upp tydliga bilder av hur respektive land framställs och hur dessa bilder befästs och förmedlas i media.

Snittar och förvaltarmingel

Efter att scenprogrammet var slut bjöds det på goda snittar och dryck på entréplan där besökarna fick chans att mingla med varandra och med våra förvaltare som fanns utspridda i rummet. Flera besökare uttryckte att det var ett väldigt intressant program i år med tänkvärda poänger från talarna.

Många flockades också kring förvaltarborden för att få sig en pratstund med våra förvaltare. Extra välbesökt var kanske förvaltarna för US Small and Microcap som under sitt scenframträdande hade annonserat att de ska starta en ny fond (!). Bolagets sjätte fond, som ska förvaltas av Linn och Jessica, har ett extra stort fokus samt som mål att investera i bolag som kan hjälpa till att lösa hållbarhetsutmaningar som finns i vårt samhälle. Fonden heter Resilient World Small Cap och kommer att starta senare under året.