Hoppa till innehållet

02 feb 2024

Didner & Gerge förändrar och förstärker förvaltarorganisationen

Vi är just nu inne i en process där vi förändrar och förstärker förvaltarteamet. Vi delar in vår förvaltarorganisation i två styrkeområden: globala aktier och nordiska aktier.

I team Global ingår vår breda Globalfond, vår spetsiga småbolagsfond Small and Microcap, den amerikanska småbolagsfonden US Small and Microcap och vårt senaste tillskott, den globala hållbarhetsfonden Resilient World Small Cap. I team Norden finns vår äldsta fond Aktiefonden och vår nordiska Småbolagsfond.


Genom den nya strukturen kommer förvaltarna på ett tydligare sätt kunna samarbeta över fondgränserna och på ett mer naturligt och effektivt sätt ta del av varandras kompetenser och idégenerering. Vi har många förvaltare med lång erfarenhet och intresse av förvaltning både sett till geografi, bolagsstorlek, sektor och specialiseringar i mandatet. Den styrkan i organisationen ser vi fördelar med att kunna dra nytta av i större utsträckning. 


– Detta är vi övertygade om kommer att gynna våra kunder, skapa en ännu bättre grund för långsiktigt god avkastning och bidra till ytterligare trivsel och engagemang i förvaltarteamen, säger Helena Hillström, VD för Didner & Gerge Fonder.


Vi har nyligen anställt en ny förvaltare till team Global, Eric Stussare, som närmast kommer från Brummer & Partners och har arbetat med bland annat förvaltning av globala teknik- och konsumentaktier.  Vi är även i slutfasen av ytterligare en nyrekrytering som primärt kommer att förstärka med analyskraft. Utöver dessa rekryteringar kommer vi att fortsätta arbetet med att stärka upp förvaltningsorganisationen framöver.

Precis som tidigare kommer även vår hållbarhetsanalytiker Anna Eriksson vara en dedikerad resurs för teamen och hon kommer också att ha en ledande roll i att stärka samarbetet i hållbarhetsfrågor och tydliggöra fondgemensamma mål och riktlinjer att jobba utifrån.

Utöver ovanstående resurser kommer Globalteamet att bestå av förvaltarna Lars Johansson, Henrik Sandell, Jessica Eskilsson Frank och Linn Hansson. I Team Norden ingår Per Johansson, Simon Peterson, Erik Nordström och Kristian Åkesson. En förändring är också att Henrik Anderson efter 13 år som förvaltare av vår Globalfond har beslutat att gå vidare. Han kommer framöver att hands-on engagera sig i och stötta onoterade bolag där han har intressen. Hans sista arbetsdag blir 31 mars 2024.

–    Det har varit en ära att få representera Didner & Gerge under dessa år sedan Globalfonden startades 2011, med en mängd fantastiska kollegor. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till Henrik och Adam som trodde på mig och gav mig möjligheten att inte bara starta upp en ny fond utan att göra det med en oerhört stor frihetsgrad, i en miljö som vibrerar av aktiekultur. Det är en förmån som är ack så sällsynt i vår bransch och därför desto mer uppskattat, säger Henrik Andersson.

–    Henrik Andersson har arbetat hos oss sedan 2011. Henrik är en skicklig förvaltare som verkligen brinner för sitt jobb och därtill en mycket uppskattad kollega. Efter lång tid hos oss går han nu vidare för att utveckla sitt intresse för bolag på ett annat sätt. Ett varmt tack till Henrik för allt han har gjort för Didner & Gerge under dessa år. Jag ser fram emot att följa hans fortsatta resa, säger Helena Hillström.