Hoppa till innehållet

15 apr 2024

Förändringar i fonderna

Två av Didner & Gerges portföljförvaltare har valt att gå vidare, Jessica Eskilsson Frank och Per Johansson.

Jessica är en del av den topprankade succéduon bakom två av våra fonder, D&G US Small and Microcap och den nystartade D&G Resilient World Small Cap. Hon har varit anställd i Didner & Gerge sedan 2016 och har lång erfarenhet som förvaltare med starka resultat såväl i Didner & Gerge som i sina tidigare roller. Per är sedan januari 2023 medförvaltare i D&G Aktiefond. Han är en mycket senior förvaltare, med en gedigen meritlista och en framgångsrik historik i bagaget. 

De berörda fonderna kommer nu fortsätta att förvaltas enligt vår beprövade investeringsfilosofi, av de två mycket skickliga och seniora förvaltarna Linn Hansson och Simon Peterson, som dessutom får utökad analyskraft från de team de ingår i.

– Det är två högt värderade förvaltare som slutar vilket är mycket tråkigt. De är uppskattade medarbetare och har varit en tillgång för firman. Samtidigt vill jag lyfta fram den gedigna kompetens som finns i fondteamen och den starka investeringskultur och anda vi har i Didner & Gerge, som kommer att borga för kontinuitet. Jag vill önska Jessica och Per ett varmt lycka till i deras nya yrkesliv, säger VD Helena Hillström.

I Didner & Gerge är vi just nu inne i en förändringsprocess, där vi organiserar om förvaltarorganisationen och delar upp den i två styrkeområden: Team Norden och Team Global.  Genom den nya strukturen kan förvaltarna på ett tydligare sätt samarbeta över fondgränserna och på ett mer naturligt och effektivt sätt ta del av varandras kompetenser och idégenerering. Vi har många förvaltare med lång erfarenhet och intresse av förvaltning både sett till geografi, bolagsstorlek, sektor och specialiseringar i mandatet. Den styrkan i organisationen ser vi fördelar med att kunna dra nytta av i större utsträckning. 

Vi har nyligen anställt en ny förvaltare till team Global, Eric Stussare, som bland annat har erfarenhet av förvaltning av globala teknik- och konsumentaktier.  Vi har även anställt en analytiker, Gustav Andersson, som kommer att tillträda i början av juni. Utöver dessa rekryteringar kommer vi att fortsätta arbetet med att stärka upp förvaltningsorganisationen framöver.

I förändringsarbetet ingår som en naturlig del att säkra nyckelkompetens för att på lång sikt skapa en god grund för framtida resultat till våra kunder.