Vi använder kakor (”cookies”) för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som besökare tillgång till viss funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies här.

På en näst intill fullsatt China Teater i Stockholm ägde Didner & Gerges årliga andelsägarträff rum den 16 november. Ta del av bolagets idéer om hur en hållbar förvaltningsorganisation byggs, vad aktiv förvaltning är, lär känna några av bolagen i fonderna och, inte minst, hör Mats Sundin, svensk hockeyhjälte, berätta om åren i NHL och hur ett starkt team byggs.

 

Helena Hillström, VD, berättar om aktiv fövaltning och vad som hänt sedan sist i fondbolaget.

 

Henrik Didner & Adam Gerge, bolagets grundare, beskriver hur en hållbar förvaltningsorganisation byggs och om idén bakom förvaltarmodellen med två förvaltare på varje fond.

 

Mats Sundin: Mats är den svensk som gjort flest mål av alla i NHL, världens bästa hockeyliga. 1349 mål på nästan lika många matcher. Se och hör Mats bland annat berätta om åren i NHL, hur man bygger ett starkt team och kultur i ett lag och Tre Kronors triumf i Turin-OS 2006.

 

Presentation av Globalfonden:

Henrik Andersson och Lars Johansson, förvaltare av Globalfonden, berättar om några av de bolagsinvesteringar som finns i portföljen och varför bolagskultur och hållbarhet är två centrala faktorer för vilka investeringar som görs. Henrik och Lars berättar också hur de ser på fondens investeringar som delägarskap i ett antal utvalda företag, inte som tillfälliga placeringar som kan bytas ut med en knapptryckning.

Presentation av US Small and Micro Cap fonden:

Carl Bertilsson och Jessica Eskilsson Frank förvaltar Didner & Gerges senaste tillskott i fondutbudet. Fonden startade för drygt ett år sedan. På andelsägarträffen berättade förvaltarna om några av de just nu 29 företag som de investerat i; det konjunkturokänsliga vakuumförpackningsföretaget Winpak, nytänkande utbildningsföretaget Grand Canyon Education och The North West Company som är ett detaljhandels- och logistikföretag som specialiserat sig på svårtillgängliga geografier.

 

Vi har också en fullständig version för er som önskar titta på hela Andelsägarträffen i sin helhet.